Back to All Events

Bærekraftig yogaferie i fjellet - Bevegelse, natur og vill mat


51421995_10156889976450011_5765742008580702208_n.jpg

Varmt velkommen til en spesiell anledning til å oppleve yoga i et av Norges flotteste naturområder, på Mjølfjell i Voss. I denne retreaten skal vi dykke dypere inn i naturen - både i oss selv og den som er rundt oss - ved hjelp av daglige yoga- og meditasjonspraksiser, guidede turer i fjellet, plukking av ville vekster og workshops i hvordan å bruke disse vekstene i matlaging.

Yoga oppleves ofte som en mulighet til å trekke seg innover og bli bedre kjent med det som bor i oss på innsiden. Men etterhvert som vi trekker oss inn forstår vi at reisen handler like mye om kontakten med alt rundt oss. Og at det å ta vare på oss selv handler like mye om å ta vare på omgivelsene våre. Vi kjenner sammenhengen mellom vår egen og jordas helse.

Denne retreaten vil være en unik mulighet til å oppleve fem lærere som har samlet seg for å dele workshops i yoga, sanking av ville vekster, urter og mat fra naturens spisskammer, foundation training, ayurveda, guidede turer i fjellet, gående meditasjon og inspirerende samvær.
Vi byr på aktivitet i form av turer og fysisk yogapraksis, men også rom for hvile og stillhet i form av rolige kveldstimer med yoga nidra og yin, og andre introspektive praksiser gjennom dagene. På samme måte som naturen rommer en perfekt balanse av aktivitet og hvile - yang og yin - legger denne retreaten til rette for en utforskning av disse ytterpunktene i praksisen vår.

Dette er inkludert i retreaten:

- Fire overnattinger
- Tre økologiske, kortreiste måltider om dagen
- To yogaøkter per dag
- Daglige turer i fjellet
- Lære om ville vekster som finnes i norsk natur og hvordan vi kan bruke dem i våre dagligliv
- Grunnleggende innføring i Ayurveda, yogas medisinske søstervitenskap

Vi anbefaler å ta toget til Mjølfell, stasjonen heter Ørneberget og det er en kort, men svært bratt stigning nedover fra stasjonen til herberget. Vi anbefaler derfor å pakke i sekk hvis du tar toget.

Togturen i seg selv er en nydelig opplevelse av norske natur!
Vi vil sende ut anbefalt reiserute når det nærmer seg.

Vi anbefaler at du tar med deg:
- Yogamatte
- Gode tursko
- Tøfler
- Sjal/teppe til meditasjon og yoganidra
- En liten kurv/bøtte/pose til sanking

Pris: 5500

Du holder av din plass ved å sende en mail til mandalayogaretreats@gmail.com
og sette inn depositum kroner 1000 til konto:
0539 12 56308 (Marthe Magerøy, merk innbetalingen med "bærekraft yoga")
Prisene er basert på dobbelt eller trippel-rom. Ønsker du enkeltrom ber vi deg skrive til oss, et pristillegg vil forekomme.

Om oss:

Axel Haugland
Som yogalærer er Axel opptatt av hvordan vi kan integrere den fysiske praksisen fra matten inn i dagliglivet.
Slik at vi, fra et ståsted tilstedeværelse og bevissthet, kan skape meningsfulle og bærekraftige bevegelser som propellerer oss selv og miljøet rundt oss i den retningen vi selv har valgt.
Han underviser sine daglige klasser på yogaklubben No5 på Vinderen i Oslo.
Med god erfaring både fra vinyasa yoga og yin yoga, har han også i de seneste åtte årene arbeidet som livsstilveileder og personlig trener med fokus på en helhetlig tilnærming til en sterk og smidig kropp.
Som sertifisert Foundation Training instruktør er han én av få her til lands som har spesialisert seg i å undervise i akkurat denne spesifikke metoden.


Christian Andvig
Christian begynte med yoga i starten 2012 på Eight Treasures Yoga i Oslo. Han ble umiddelbart forelsket i praksisen og filosofien og kjente hvordan den hjalp han både fysisk, emosjonelt og mentalt. Etter hvert som årene har gått har han tatt flere utdannelser innenfor yoga, sjamanisme, mindfulness og massasje og har nylig begynt på et nevro-refleksologi studie. Han jobber for tiden fast på Hiyoga i Oslo og holder retreater og workshoper i Norge og andre steder i verden. Timene hans har som formål å gi en gledefylt opplevelse av kroppen og sinnet som skal bidra til økt glede for den praktiserende i hverdagslivet. Han underviser alt fra veldig rolige timer, Pust, mindfulness, fysisk aktive og dynamiske timer og filosofi.

Nicoline Helene Constantine Stang
Nicoline har en sterk lidenskap for vill mat. Hun er student og lærer av måten å foredle mat gjennom den urgamle fermenteringsmetoden, hvordan man høster og bruker av ville spiselige vekster, og forskjellige tradisjonelle matlagingsferdigheter - slik som å koke en god beinkraft. Etter hennes egne matrevolusjon sent i tenårene har hun utforsket flere måter å helbrede både kroppen og sinnet som var frakoblet en sunn tilknytning til maten. Etter å ha vært vegetarianer i noen år, endret hun fullstendig retning og har i de siste årene levd etter en evolusjonsbasert diett, nese-til-hale utnytting fra lykkelige dyr og med en tilkobling til våres forfedres måte å samle fra jorden og se på mat som medisin.
I de siste årene har hun tilbrakt tid på flere støler og gården der de gjør det på gamle måten, holdt kurs i både fermentering, tradisjonell matlagning og arrangert wild walks for å lære videre det hun kan om hva naturen har å tilby.

Marthe Magerøy
Marthe Magerøy har mer enn ti års erfaring innenfor yogafeltet. Hun har studert med flere lærere innenfor forskjellige tradisjoner over hele verden. I tillegg til mange ulike yoga-utdannelser (yoga terapi, Iyengar and Ashtanga Yoga, Vipassana meditasjon, filosofi og sanskrit chanting) har hun også en master i psykologi. Hun opplever yoga som en grunnleggende og helhetlig tilnærming til mennesket - gjennom alle lag: fysisk, energetisk, emosjonelt og mentalt. For å helbrede og vokse er det gunstig å undersøke og transformere alle disse lagene i oss. Marthe bruker nå litt av hvert fra de ulike praksisene hun har dykket inn i, i et eklektisk format. Klassene hennes er ofte flyt-basert men rolige og myke, og hovedsakelig et rom som legger til rette for dyp tilstedeværelse i den subtile visdommen som finner sted i hvert enkelt individ. I den siste tiden har Marthe blitt mer fascinert av yoga- og helsebringende praksiser som er spesielt tilrettelagt for kvinners kropp og sjel. Et av Marthes kall er å spre et feminint yoga- og helsefokus - hvordan bruke yoga for å finne dyp indre kontakt med visdommen som bor i alle kvinner.


Mira Beckstrøm Laurantzon
Mira har over ti års erfaring med å studere og undervise ulike former for yoga. Blandt mange fantastiske lærere har hun studert womb-yoga med Uma Dinsmore Tuli, Yin-yoga med Biff Mithofer, Vinyasa-yoga med John Bentham, Yoga-terapi med Donna Farahi og Ayurveda og Kundalini-yoga med Uma Inder. I det siste har hun dukket inn i feminin/womb yoga og er opptatt av hvordan vi kan bruke yoga som et verktøy til å gå dypere inn i å hele, nære og feire den feminine kroppen. Hun er også dedikert til Ayurveda og hvordan vi kan bruke denne vitenskapen til å lære om oss selv som natur og sammenhengen mellom vår personlige helse og jordas helse.
Mira har en master i India-vitenskap og er også utdannet fra Forfatterstudiet og spiller cello i to yoga-band. Når hun ikke spiller eller underviser andre steder jobber hun på Yogahuset på Nesodden. I klassene hennes fokuserer hun på tilstedeværelse, aksept og myk flyt - for å balansere energiene og skape kontakt og kjærlighet med oss selv og alt rundt oss. Hun opplever yoga som en holistisk praksis som forener motsetninger og hjelper oss å huske oss selv som hele.

Om stedet:
Mjølfjell Ungdomsherberge: "Øvst i mystiske Raundalen, blant tusser & troll, ligg Hardangerviddas nordre portal; Mjølfjell Ungdomsherberge. I dette paradoksale paradis finnes ingen begrensinger på dine muligheter." Les mer om stedet her: https://mjolfjell.no

53419601_10161596535995247_7710256235295014912_n.jpg
Earlier Event: March 26
Vårens rens: Yoga og ayurveda
Later Event: November 19
Yogaretreat med skriving på Sri Lanka